top of page

Modig, klok och hur härlig som helst!För ett antal år sen kom författaren Mia Thörnblom ut med en liten bok med affirmationer. Den var liten, ganska tjock och klädd med orange sammet. Jag minns inte hur den hamnade i min ägo, om jag fick den eller om jag köpte den själv. Jag har tidigare haft ett lite ambivalent förhållande till affirmationer, jag har ofta inte kunnat ta till mig att jag genom att upprepa några ord eller en kort mening skulle kunna börja tänka eller känna annorlunda eller att saker plötsligt skulle förändras bara för att jag upprepar ett slags mantra. (Där har jag ändrat ståndpunkt och är idag ett hängivet fan av affirmationer). Men i den boken fanns en affirmation som stannat kvar hos mig. Varför just den etsat sig fast vet jag inte men den slog väl an något hos mig då som sen stannat i kroppen. Den affirmationen är inläggets rubrik: Jag är modig, klok och hur härlig som helst! Den är nåt med att modig och klok är seriöst och på djupet medan slutklämmen hur härlig som helst lättar upp lite och ger en mer mångfacetterad bild. Kanske lite lätt övertolkat men det bjuder jag på.


Det var just den meningen som kom till mig idag när jag vaknade och omedelbart började tänka på gårdagens Systercirkel - workshop. Det var den första cirkeln med en ny grupp och vi mötte 6 nya kvinnor som samlats för att systerskapa. 6 kvinnor som är modiga, kloka och hur härliga som helst! Ännu en gång slås jag av den ömsinthet och öppenhet som präglat våra träffar. Precis som när vi startade med den första gruppen så var det förstås lite trevande i början. Vi mediterade tillsammans en liten stund för att låta lugnet och stillheten lägra sig. Några hade lite hög puls när de kom dit, vad skulle man egentligen mötas av idag?


Mikaela, Camilla och Merete

Programmet, eller upplägget, var detsamma som första gången, med den skillnaden att vi redan innan strukit en del frågor eftersom vi insett att tiden och energin inte räckte till. Tack vare får fina "pilotgrupp" så visste vi nu hur mycket det finns utrymme för. Även denna gång gjorde vi en incheckning som följdes av lite bakgrund till hur Systerskapa! kommit till och lite historia om patriarkat och matriarkat mm. Efter det var det dags att sätta sig i två mindre grupper och prata om vad systerskap är och kan vara och vad kvinnokraft innebär för oss som individer.Så här glada är vi när vi får ha workshop med underbara kvinnor!

Halvvägs igenom var det dags för fika med en extremt sockrig kaka som jag bakat på ohemula mängder fett och socker och en liten skvätt bär på toppen. Med lätt stirriga blickar fortsatte vi med en summering och samtal om det som kom upp i grupperna och det visade sig att det var tillräckligt för att räcka tiden ut den här gången. En del av upplägget med våra workshops är att det ska finnas utrymme för att lyssna in och anpassa utefter just den här gruppen kvinnor. Det skiftar förstås beroende på sammansättningen och vilka erfarenheter som finns med in i gruppen just den här gången. Vi konstaterade också efteråt att det verkligen var två helt olika grupper som vi nu träffat.
Ewakarin, Åsa och Theresa

Det som ändå är gemensamt är att alla som deltagit varit mycket nyfikna, ärliga, respektfulla och kärleksfulla med varandra. Det är en ynnest att få vara ledsagare i samtalen och att få lära känna så härliga kvinnor lite mer på djupet. Här finns ett engagemang som väcker hopp och det behövs idag. Systerskapet är en förutsättning för att förändring ska kunna ske.TACK! till Åsa, Theresa, Mikaela, Camilla, Ewakarin och Merete för att ni kom till Systercirkeln och visade att just ni är modiga, kloka och hur härliga som helst!


Kärlek 🫶

Madeleine


 

Nästa Systercirkel

I skrivande stund har vi inget satt datum för nästa cirkel, men det kommer inom kort. Gissningsvis blir det i mars. Om du redan vet att du gärna vill vara med så får du gärna skicka ett mail med ett litet tjo, så vet vi att det finns intresse.


Systerskapa! på Facebook

Vi har en privat facebook-grupp som heter Systerskapa! Du behöver ansöka och bli godkänd av oss för att vi vill vara säkra på att det ska vara ett tryggt forum för kvinnor endast. Där har vi ett öppet diskussionsklimat och vi ställer regelbundet frågor att reflektera över och uppmuntra till samtal.

(Det finns ytterligare en grupp som heter Systerskapa men den har bara ett fåtal medlemmar så välj den som du ser har över 100!)


Kontakt

Om du undrar över något eller vill dryfta något som känns för privat just nu så gör du det enklast till någon av oss på Messenger eller genom att skicka ett mail till vår sprillans ny epostlåda som heter systerskapa@gmail.com.


77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page